Кулинарни рецепти » Сусамени гевречета

 Сусамени гевречета

Продукти:

• 3 яйца
• 5 с.л. с връх пудра захар
• 4 с.л. олио
• 1 пакетче амонячна сода
• 1 равна ч.л. сода бикарбонат
• 500 г брашно
• белтък за намазване
• сусам за поръсване

Начин на приготвяне:

Замесваме тесто от посочените продукти, което се точи на тънки кори, защото при печенето гевречетата много бухват.

Режем с чаша и с напръстник две кръгчета едно в друго, за да се получат гевречета. Отгоре намазваме с разбит белтък и топим в сусам. Печем в умерена фурна в тава върху хартия.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало