Кулинарни рецепти » Кифлички с вино

 Кифлички с вино

Продукти:

• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. бакпулвер

За плънката:

• 1 к.ч. счукани орехи
• 1-2 с.л. стафиди
• 2-3 с.л. прясно мляко

За сиропа:

• 1 к.ч. захар
• 1 к.ч. вода
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Смесваме виното с олиото и сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме меко тесто.

Разбъркваме орехите и стафидите със затопленото мляко.

Късаме малки топки от тестото, разплескваме ги върху дланта си, слагаме по малко от плънката и оформяме кифлички. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна.

Приготвяме гъст сироп от захарта, водата и ванилията и заливаме изстиналите кифлички с горещия сироп.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало