Кулинарни рецепти » Сиренки с желе

 Сиренки с желе

Продукти:

• 500 г извара
• 80 г брашно
• 1 яйце
• 60 г захар
• 1 щипка сол
• 2 ванилии
• 60 г стафиди
• 40 г желе
• бели сухари за панировка
• 300 мл олио

Начин на приготвяне:

Претриваме изварата два пъти през сито. Слагаме я в дълбок съд и пресяваме над нея брашното. Добавяме солта, захарта и ванилията и размесваме добре.

Внимателно сипваме разбитото яйце и замесваме гладко твърдо тесто. Правим го на топка, завиваме го в найлонов плик и го поставяме за 20 мин на хладно.

След това разделяме тестото на 8-10 топки и оформяме кръгчета с диаметър 5-7 см. За плънката смесваме стафидите с желето.

Загряваме фурната на 180 градуса.

Слагаме плънката върху изварените кръгчета, внимателно събираме краищата и оформяме топки, които овалваме в счуканите бели сухари.

Загряваме олиото и изпържваме сиренките до златисто, после ги слагаме за 10-15 мин във фурната. При поднасяне можем да ги посипем с пудра захар.

Автор: Димитрина Георгиева

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало