Кулинарни рецепти » Пълнени фунийки

 Пълнени фунийки

Продукти:

• 1 пакет готово бутер тесто
• 1 яйце
• 300 г моркови
• 100 г зелен фасул
• 20-25 главички брюкселско зеле
• 1-2 с.л. олио
• 2 с.л. соев сос
• черен пипер, магданоз,сол

Начин на приготвяне:

Приготвяме си метални фунуйки, като от твърдо алуминиево фолио изрязваме правоъгълници с размери 8/12 см и го навиваме на фунийки. Разстиламе тестото и го нарязваме на правоъгълници със същите размери. Навиваме правоъгълниците около фунийките от фолио, като залепваме краищата и кантовете им с отделения белтък. Отгоре намазваме фунийките с разбития с малко вода жълтък. Печем ги около 20 мин при температура 180°С.

Нарязваме фасула и морковите на ивички и ги задушаваме около 5 мин в сгорещеното олио. Прибавяме соевия сос и свареното и пасирано брюкселското зеле. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Разбъркваме и пълним изпечените фунийки с така приготвената смес. Поръсваме отгоре със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало