Кулинарни рецепти » Джобчета от бутер тесто

 Джобчета от бутер тесто

Продукти за 4-5 порции:

• 1 пакет замразено бутер тесто
• 3-4 стръка пресен лук
• 350 г пражка шунка
• 250 г по-мазен кашкавал
• 1 с.л. доматено пюре
• 4-5 с.л. заквасена сметана
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Оставяме замразеното тесто 2-3 мин да се отпусне и го разточваме на кора с дебелина 1 см. Нарязваме го на ленти и намокряме краищата им.

Смесваме наситнения лук, накълцаната на ситно шунка и настъргания кашкавал. Разбъркваме добре.

В друг съд смесваме сметаната с размитото в малко хладка вода доматено пюре. Подправяме със сол и черен пипер. Съединяваме двете смеси.

С лъжичка слагаме по малко от пълнежа в началото на всяка тестена лентичка. Завиваме на джобче. Прищипваме плътно краищата.

Обливаме тавата със студена вода, нареждаме джобчетата на малко разстояние едно от друго, и печем 15-20 мин на 220°С, докато равномерно поруменеят.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало