Продукти:
• 250 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 7 яйца
• сол
За крема:
• 500 мл прясно мляко
• 80 г брашно
• 3 яйца
• 150 г захар
• 1 ванилия
Начин на приготвяне:
Възваряваме 500 мл вода и прибавяме маслото и 1 щипка сол. Щом маслото се стопи, сипваме наведнъж брашното и при непрекъснато бъркане варим, докато получим гладка смес. Тогава отстраняваме от огъня и прибавяме едно по едно разбитите отделно яйца.
Приготвяме от тестото еклери с продълговата форма, които нареждаме в суха тавичка /без мазнина и брашно/ на разстояние 2 см един от друг, защото по време на печенето ще бухнат. Изпичаме еклерите в предварително загрята умерена фурна и ги оставяме да изстинат.
Смесваме брашното за крема с млякото и при непрекъснато бъркане варим на тих огън. Последователно прибавяме жълтъците, захарта, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Внимателно разбъркваме крема отдолу нагоре.
С остър нож разрязваме от едната страна изстиналите еклери и ги пълним разреза с приготвения крем.
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...