Кулинарни рецепти » Еклери с млечен крем

 Еклери с млечен крем

Продукти:

• 250 г брашно
• 1 пакетче краве масло
• 7 яйца
• сол

За крема:

• 500 мл прясно мляко
• 80 г брашно
• 3 яйца
• 150 г захар
• 1 ванилия

Начин на приготвяне:

Възваряваме 500 мл вода и прибавяме маслото и 1 щипка сол. Щом маслото се стопи, сипваме наведнъж брашното и при непрекъснато бъркане варим, докато получим гладка смес. Тогава отстраняваме от огъня и прибавяме едно по едно разбитите отделно яйца.

Приготвяме от тестото еклери с продълговата форма, които нареждаме в суха тавичка /без мазнина и брашно/ на разстояние 2 см един от друг, защото по време на печенето ще бухнат. Изпичаме еклерите в предварително загрята умерена фурна и ги оставяме да изстинат.

Смесваме брашното за крема с млякото и при непрекъснато бъркане варим на тих огън. Последователно прибавяме жълтъците, захарта, ванилията и разбитите на сняг белтъци. Внимателно разбъркваме крема отдолу нагоре.

С остър нож разрязваме от едната страна изстиналите еклери и ги пълним разреза с приготвения крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало