Кулинарни рецепти » Кифлички с орехова плънка

 Кифлички с орехова плънка

Продукти:

• 300 г брашно
• 3/4 ч.ч. олио
• 2 с.л. захар
• 1 щипка сол
• 1 ч.ч. пепелява вода

За плънката:

• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1-2 с.л. захар
• 2 белтъка
• 1 ч.л. канела
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Замесваме средно твърдо тесто от брашното, олиото, захарта, солта и пепелявата вода. Разделяме тестото на 8 топки и от всяка топка разточваме кора с големината на чиния за хранене, а всяка кора разделяме по диаметъра та 3 триъгълника.

Смесваме смлените орехи със захарта, канелата и разбитите на сняг белтъци. Слагаме в основата на всеки триъгълник по малко от плънката и навиваме кифлички.

Нареждаме кифличките в намаслена тавичка и ги изпичаме в умерено загрята фурна. Поръсваме готовите кифлички с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Начало