Продукти:
• 1 кг гъби
• 3-4 глави лук
• 1 к.ч. бяло вино
• 4-5 с.л. олио
• 2-3 зърна бахар
• половин дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лука. Нарязваме го на ситно и го задушаваме в мазнината и малко вода, докато омекне напълно.
Нарязваме гъбите на ситно и ги прибавяме към лука. Държим на огъня до омекването им.
Наливаме виното, слагаме бахара и дафиновия лист, поръсваме с черен пипер и посоляваме. Варим на тих огън, докато водата от ястието се изпари и гъбите останат на мазнина.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...