Кулинарни рецепти » Пиперки с ориз

 Пиперки с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пиперки
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. ориз
• 4 с.л. олио
• 4 домата
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме чушките на тънки ивички.

Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме ситно нарязания лук. Слагаме ориза и го оставяме да попие мазнината /да стане полупрозрачен/.

Прибавяме чушките, ситно нарязания магданоз, нарязаните на колелца домати и 1 ч.ч. вода. Посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязания копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Начало