Продукти:
• 250 г шунка
• 1 к.ч. брашно
• 2 яйца
• черен пипер, сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме жълтъците и ги смесваме с брашното. После прибавяме ситно нарязаната шунка и подправките. Разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Оформяме от сместа малки топчета, които изпържваме в сгорещеното олио. Поднасяме ги много горещи.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...