Кулинарни рецепти » Специалитет Мозайка

 Специалитет Мозайка

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г шунка
• 30 г кашкавал
• 3 яйца
• 100 г кускус
• 75 г мазнина
• 100 г гъби
• 2 моркова
• 1 по-голям домат
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме кускуса в 700 мл подсолена вода заедно с нарязаните на малки кубчета моркови. Отцеждаме. Нарязваме шунката на ивички и заделяме малко за украса. От домата изрязваме 5 кръгчета също за украса, а останалото наситняваме.

Нарязваме гъбите на филийки и ги задушаваме в 2/3 от мазнината. Прибавяме останалите продукти и кускуса. Подправяме със ситен магданоз и сол и разбъркваме добре. Разбиваме яйцата, леко ги посоляваме и ги объркваме в горната смес.

Намазняваме 5 гювечета и разпределяме мозайката в тях. Печем кратко, но на силна фурна. Обръщаме мозайката в чинийки и гарнираме с резенчета шунка, клонче магданоз, кръгче домат и лъжица заквасена сметана или изцедено кисело мляко, подправено със сол и по желание с чесън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало