Продукти: (за 4 порции)
• 200 г стерилизирани домати
• 200 г стерилизиран зрял фасул
• 100 г стерилизиран грах
• 200 г стерилизиран зелен фасул
• 1-2 глави лук
• 500 г наденица
• 1 с.л. сух риган
• 100 г кашкавал
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме лука и го нарязваме на ситно. Отцеждаме граха, зрелия и зеления фасул от водата, като нарязваме зеления фасул на парченца.
Нарязваме наденицата на кръгчета и я запържваме за 5 мин в сгорещеното олио. Прибавяме ситно нарязания лук, доматите, които сме смачкали с дървена лъжица, червения пипер, стрития риган и 1 1/2ч.ч. хладка вода. Поръсваме с черен пипер и възвираме ястието.
Захлупваме и оставяме да ври 10-15 мин на тих огън, като от време на време разбъркваме. След това прибавяме отцедените грах, зрял и зелен фасул и варим още 5 мин. Посоляваме готовото ястие, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня.
Преди поднасяне поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...