Продукти: (за 6 порции)
• 6 тънки парчета кашкавал
• 6 тънки парчета шунка
• 2 яйца
• 1 с.л. олио
• 50 г брашно
• 100 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
В дълбок съд разбиваме добре яйцата с олиото, солта и черния пипер. Овалваме шунковите шницели в брашно, след това ги потапяме в яйчената смес и накрая в галетата, като притискаме с ръка, за да попие галетата по-добре. По същия начин обработваме и парчетата кашкавал.
Върху всеки шницел от шунка слагаме по един шницел от кашкавал и притискаме с плоска лъжица, за да се слепят. Разтапяме маслото и в него пържим шницелите до розово, след което ги нареждаме в тавичка и ги слагаме във фурната да се доопекат.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...