Кулинарни рецепти » Шницели с шунка и кашкавал

 Шницели с шунка и кашкавал

Продукти: (за 6 порции)

• 6 тънки парчета кашкавал
• 6 тънки парчета шунка
• 2 яйца
• 1 с.л. олио
• 50 г брашно
• 100 г краве масло
• 1-2 с.л. галета
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

В дълбок съд разбиваме добре яйцата с олиото, солта и черния пипер. Овалваме шунковите шницели в брашно, след това ги потапяме в яйчената смес и накрая в галетата, като притискаме с ръка, за да попие галетата по-добре. По същия начин обработваме и парчетата кашкавал.

Върху всеки шницел от шунка слагаме по един шницел от кашкавал и притискаме с плоска лъжица, за да се слепят. Разтапяме маслото и в него пържим шницелите до розово, след което ги нареждаме в тавичка и ги слагаме във фурната да се доопекат.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало