Продукти: (за 1 гювече)
• 30 г масло
• половин голям домат
• 50 г настъргано сирене
• 50 г нарязан на малки парченца кашкавал
• 3 гъби, нарязани на ситно
• 50 г нарязана на лентички шунка
• 1 накъсана на парченца червена чушка
• чубрица, копър, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
На дъното на пръстено гювече слагаме маслото и върху него редим последователно продуктите. Овкусяваме с подправките, захлупваме и поставяме за 30 минути във фурна, загрята до 180 градуса.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...