Кулинарни рецепти » Пълнени пиперки с шунка

 Пълнени пиперки с шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 12 пиперки
• 4-5 с.л. краве масло
• 5 с.л. хлебни трохи
• 2 с.л. брашно
• 3-4 с.л. прясно мляко
• 1 глава лук
• 250 г шунка
• 3-4 гъби
• 2 с.л. галета
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме пиперките от семето и дръжките и ги измиваме.

В масло изпържваме ситно нарязания лук, ситната шунка и гъбите. Подправяме със сол и червен пипер. Правим нова запръжка от 2 с.л. масло и брашно, което разреждаме с мляко. От нея слагаме в плънката, прибавяме хлебните трохи и разбъркваме сместа.

Пълним с тази смес пиперките, които сме посолили отвътре. Нареждаме ги в тавичка нагоре с отворите. Всеки отвор поръсваме с галета и слагаме парченце масло. Печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Начало