Продукти: (за 4 порции)
• 750 г прясно зеле
• половин глава лук
• 60 г сланина
• 2-3 с.л. брашно
• кимион, майорана
• чесън, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Изваждаме го, отцеждаме и го изстискваме.
Нарязваме на кубчета сланината и я запържваме. Нарязваме лука и магданоза на ситно и ги запържваме в сланината. Поръсваме леко препеченото брашно и също го запържваме.
Разреждаме с малко бульон и варим 3-4 мин. Прибавяме зелето, счукания чесън и подправките и възваряваме.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...