Продукти: (за 4 порции)
• 750 г прясно зеле
• половин глава лук
• 60 г сланина
• 2-3 с.л. брашно
• кимион, майорана
• чесън, магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички, пускаме го във вряща подсолена вода и варим, докато омекне. Изваждаме го, отцеждаме и го изстискваме.
Нарязваме на кубчета сланината и я запържваме. Нарязваме лука и магданоза на ситно и ги запържваме в сланината. Поръсваме леко препеченото брашно и също го запържваме.
Разреждаме с малко бульон и варим 3-4 мин. Прибавяме зелето, счукания чесън и подправките и възваряваме.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...