Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 кренвирша
• 30 г краве масло
• 2 пакетчета сирене „Крема”
• 2 с.л. сметана
• 4 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме кренвиршите на кръгчета, които разпределяме в 4 гювечета. Слагаме във всяко гювече по малко масло, захлупваме и печем 10 мин в силна фурна.
Отделно разбиваме сиренето със сметаната. Подправяме с черен пипер и сол и при непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата. Разбиваме, докато получим пухкава смес. Разливаме сместа по гювечетата и ги запичаме съвсем леко във фурната.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...