Продукти:
• 500 г кренвирши или наденички
• 1 връзка корени за супа
• 2 глави лук
• 6 картофа
• 5-6 домата
• 100 мл червено вино
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме колбасите на колелца, а корените и доматите на ситно. Настъргваме лука и заедно с корените го задушаваме в малко олио.
Варим колбасите във виното и 1 ч.ч. вода. Прибавяме корените, лука, доматите и подправките. Когато корените поомекнат, добавяме нарязаните на кубчета картофи и доваряваме ястието.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...