Кулинарни рецепти » Кисело зеле по гасконски

 Кисело зеле по гасконски
/Франция/

Продукти: (за 6 порции)

• 1,5 кг кисело зеле
• 1 кг картофи
• 250 г пушена сланина
• 150 г шунка
• 150 г готова пача
• 6 ловджийски наденици
• 200 г луканка
• 150 г солена сланина /нашарена с месо/
• 3 сарфалада
• 20 г свинска мас
• 1 л бяло вино
• сол


Нарязваме зелето, оставяме го да кисне 15 мин в студена вода, изплакваме го изстискваме го и го оставяме да се отцеди напълно от водата.

На дъното на голяма тенджера слагаме най-напред кожичките от сланината, после - част от зелето, след това последователно нареждаме нарязаната солена сланина, зеле, нарязаната шунка, зеле, нарязаната пушена сланина, зеле, пачата, зеле, нарязаната на парчета луканка и пак зеле. Заливаме всичко с разтопената свинска мас и с виното, разредено с 1 ч.ч. вода. Варим ястието 2 часа на умерен огън.

Отгоре прибавяме ловджийските наденици и обелените, нарязани и посолени картофи и варим още 1 час.

Отделно варим сарфаладите в продължение на 10-15 мин.

Сервираме ястието в голяма табла. В средата оформяме купчина от зелето. Обграждаме го със солената и пушената сланина, луканката и нарязаните на дребни кръгчета сарфалади. От външната страна нареждаме картофите, а върху зелето слагаме кръстосани ловджийските наденици.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало