Кулинарни рецепти » Леща с шунка

 Леща с шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г леща
• 100 г сланина
• 2 с.л. брашно
• 200 г шунка
• 4 твърдо сварени яйца
• 2 с.л. оцет
• 1 щипка захар
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме лещата и я сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме, като запазваме отварата.

Нарязваме сланината на дребни кубчета и я запържваме. Прибавяме брашното и също го позапържваме. Наливаме 2 ч.ч. от отварата, прибавяме лещата и държим на огъня, докато ястието се сгъсти.

Подправяме със захар и оцет и прехвърляме лещата в голяма чиния за сервирана. По края на чинията подреждаме парченцата шунка, а между тях слагаме резенчета твърдо сварени яйца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало