Кулинарни рецепти » Картофи с паприкаш и шунка

 Картофи с паприкаш и шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 7-8 картофа
• 1-2 пиперки
• 3 домата
• 400 г шунка /пушен бекон, пушени гърди/
• 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме зеленчуците. Картофите нарязваме на резенчета, чушките - на тънки ивички, а доматите – на кръгчета.

Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме ситно нарязания лук и картофите. Наливаме малко вода /около 1/2к.ч./, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Прибавяме пиперките, доматите и нарязаната на кубчета шунка.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало