Продукти: (за 4 порции)
• 750 г зелен боб
• 3 моркова
• 2 глави лук
• 1 ракиена чашка червено вино
• 125 г пушена сланина
• 2-3 ч.л. ситно нарязани зелени подправки
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистения пресен боб нарязваме и заливаме с малко вода. Задушаваме до омекване.
Добавяме виното и предварително сварените моркови, нарязани на кръгчета. Подправяме със сол и пипер и оставяме на огъня. Прибавяме зелените подправки.
Нарязаната на кубчета сланина леко запържваме в тигана, добавяме нарязания на кръгчета лук и пържим заедно със сланината. Сварения боб сипваме в чиния, отгоре заливаме с изпържения със сланина лук.
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...