Кулинарни рецепти » Гювечета по унгарски

 Гювечета по унгарски

Продукти:

• 200 г сирене
• 200 г телешки или хамбургски салам (може шунка)
• 200 г кашкавал
• 80 г масло
• 2 яйца
• 4 с.л. ситно нарязан лук
• 4 леко лютиви чушки
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

На дъното на 4 леко намаслени гювечета разпределяме лука, върху него филии сирене, отгоре парче колбас.

Покриваме с настъргания кашкавал, като под него слагаме масло. Отстрани забождаме чушките - по 1 на гювече. Запичаме 15-20 минути.

Преди да са се запекли съвсем, ги заливаме с разбитите с малко вода яйца. Връщаме във фурната да се запекат до златисто.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало