Продукти: (за 2 порции)
• 200 г сланина
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме добре сланината със студена вода и я нарязваме на не много големи парчета с дебелина 1 см. Счукваме лука и го смесваме с киселото мляко.
Нагорещяваме сух тиган и в него пържим едно по едно парчетата сланина, докато порозовеят от двете страни. След това ги подреждаме в чиния, поръсваме ги с червения пипер, заливаме ги с подлученото кисело мляко и ги поднасяме, докато са още топли.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...