Продукти: (за 2 порции)
• 200 г сланина
• 5-6 скилидки чесън
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме добре сланината със студена вода и я нарязваме на не много големи парчета с дебелина 1 см. Счукваме лука и го смесваме с киселото мляко.
Нагорещяваме сух тиган и в него пържим едно по едно парчетата сланина, докато порозовеят от двете страни. След това ги подреждаме в чиния, поръсваме ги с червения пипер, заливаме ги с подлученото кисело мляко и ги поднасяме, докато са още топли.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...