Продукти: (за 4 порции)
• 4 резенчета шунка
• половин пакетче краве масло
• 3 глави червен лук
• 1 равна с.л. пудра захар
• 3 с.л. ябълков оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В огнеупорна тенжерка затопляме шунката в разтопеното масло.
Нарязваме червения лук на ситно и го запържваме отделно от шунката. Добавяме пудрата захар и ябълковия оцет, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да ври 2-3 мин, като непрекъснато бъркаме.
Заливаме шунката с така приготвения сос и сервираме веднага.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...