Кулинарни рецепти » Шунка с червен лук

 Шунка с червен лук

Продукти: (за 4 порции)

• 4 резенчета шунка
• половин пакетче краве масло
• 3 глави червен лук
• 1 равна с.л. пудра захар
• 3 с.л. ябълков оцет
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В огнеупорна тенжерка затопляме шунката в разтопеното масло.

Нарязваме червения лук на ситно и го запържваме отделно от шунката. Добавяме пудрата захар и ябълковия оцет, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме да ври 2-3 мин, като непрекъснато бъркаме.

Заливаме шунката с така приготвения сос и сервираме веднага.



Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало