Продукти за 3 порции:
• 6 големи картофа
• 60 г шунка
• средата на 1 филия бял хляб
• 2 глави лук
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 100 г краве масло
• 1 ч. ч. бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме ситно нарязаната шунка с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, ситно нарязания лук, магданоза, черен пипер и сол на вкус. Омесваме много добре и пълним с сместа обелените и издълбани картофи.
Нареждаме ги в намаслен съд, заливаме с разтопеното масло и бульона и задушаваме 40 мин в умерена фурна.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...