Продукти за 3 порции:
• 6 големи картофа
• 60 г шунка
• средата на 1 филия бял хляб
• 2 глави лук
• 1 яйце
• 2 с.л. настърган кашкавал
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 100 г краве масло
• 1 ч. ч. бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме ситно нарязаната шунка с накиснатия и отцеден хляб, яйцето, ситно нарязания лук, магданоза, черен пипер и сол на вкус. Омесваме много добре и пълним с сместа обелените и издълбани картофи.
Нареждаме ги в намаслен съд, заливаме с разтопеното масло и бульона и задушаваме 40 мин в умерена фурна.
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...