Кулинарни рецепти » Шарени мръвки

 Шарени мръвки

Продукти:

• 2 глави лук
• 2 скилидки чесън
• 5 с.л. олио
• 750 г кисело зеле
• 5-6 зърна хвойна
• 1 кисела ябълка
• 300 мл сухо бяло вин
• 500 г бекон
• 20 мл коняк
• 12 пушени наденички

Начин на приготвяне:

Обелваме лука и чесъна и ги нарязваме на ситно. Отцеждаме зелето и го нарязваме. Измитата и почистена ябълка нарязваме на кубчета.

Сгорещяваме олиото в тенджера и запържваме в него лука и чесъна до прозрачност. Прибавяме нарязаното зеле и задушаваме, като разбъркваме от време на време.

Запържваме в парченце марля зърната хвойна и ги пускаме в отделна тенджера заедно с ябълките. Заливаме с виното и оставяме да се задушават на тих огън 60 минути.

Разрязваме бекона на 6 еднакви парчета и ги прибавяме към ябълките и хвойната. Заливаме с коняка и варим на тих огън 40-50 минути. Махаме хвойновите зърна.

Сваряваме наденичките във вряща вода. Разпределяме зелето на порции, добавяме бекона и наденичките. Поднасяме с варени картофи, полети с препържено масло с червен пипер.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Начало