Кулинарни рецепти » Наденички с ябълка

 Наденички с ябълка

Продукти:

• 2 кг ябълки
• 1 кг наденички
• 75 г краве масло
• 1 чаша сухо бяло вино
• 2 с.л. нишесте (брашно)

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги и нарязваме на тънки резенчета. Намазваме с масло кръгла тавичка и подреждаме ябълките на кръгове. Отгоре разхвърляме 25 г краве масло.

Включваме фурната на 180 градуса и печем ябълките до леко омекване, но да не се разкашкат.

Разтваряме нишестето (брашното) в хладка вода и го изсипваме в затопленото (но не кипящо) вино. Изсипваме течността върху ябълките.

Междувременно запържваме на слаб огън с останалото масло наденичките, предварително набодени на няколко места с вилица. Подреждаме наденичките върху ябълките и слагаме да се запекат в умерена фурна.

При поднасяне обръщаме тавичката обратно - с долната част нагоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало