Кулинарни рецепти » Зелен фасул с шунка

 Зелен фасул с шунка
/Испания/

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г зелен фасул
• 100 г шунка
• 2-3 с.л. разтопено краве масло
• 1 малка глава лук
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме фасула с вряща подсолена вода и варим, докато омекне. После го прецеждаме.

Нарязваме лука и шунката на ситно и ги пържим в сгорещеното масло. Когато лукът стане златист, прибавяме фасула, поръсваме с черен пипер и продължаваме да пържим при непрекъснато бъркане. Щом фасулът се запържи, отстраняваме от огъня и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало