Продукти: (за 4 порции)
• 150 г натрошено сирене
• 150 г нарязана на ситно шунка
• половин пакетче масло
• 100 г брашно
• 600 мл прясно мляко
• 4 яйца
• сол, черен пипер, магданоз
Начин на приготвяне:
Разтапяме маслото в емайлиран съд, прибавяме брашното и бъркаме 2-3 минути. Отстраняваме от огъня и прибавяме наведнъж топлото мляко като бъркаме енергично.
Прибавяме шунката, сиренето, жълтъците и ситно нарязания магданоз и размесваме всичко добре. Накрая много внимателно прибавяме разбитите на сняг белтъци.
Изсипваме сместа в дълбок съд, предварително намазан с масло и поръсен с брашно. Печем в затоплена до 200°С фурна около 30 мин.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...