Продукти:
• 4 порции шунка (по 150 г)
• 1 1/2 ч.ч. силен телешки бульон
• 2 с.л. масло
• 2-3 с.л. брашно
• 5 малки глави лук
• 2 с.л. оцет
• 4 с.л. вода
• 3-4 зрънца от хвойна
• 8 с.л. вино
• 250 г сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го сипваме заедно със счуканите хвойнови зрънца в смес от оцета и малко вода. Варим, докато водата и оцета се изпарят.
Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с горещия бульон и варим 3-4 мин. После прибавяме лука, наливаме виното, посоляваме и варим на умерен огън. Прецеждаме готовия сос и го разбъркваме със сметаната.
Нареждаме шунката в тавичка, заливаме със соса и печем 10-15 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...