Продукти:
• 4 порции шунка (по 150 г)
• 1 1/2 ч.ч. силен телешки бульон
• 2 с.л. масло
• 2-3 с.л. брашно
• 5 малки глави лук
• 2 с.л. оцет
• 4 с.л. вода
• 3-4 зрънца от хвойна
• 8 с.л. вино
• 250 г сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го сипваме заедно със счуканите хвойнови зрънца в смес от оцета и малко вода. Варим, докато водата и оцета се изпарят.
Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с горещия бульон и варим 3-4 мин. После прибавяме лука, наливаме виното, посоляваме и варим на умерен огън. Прецеждаме готовия сос и го разбъркваме със сметаната.
Нареждаме шунката в тавичка, заливаме със соса и печем 10-15 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...