Кулинарни рецепти » Шунка по гасконски

 Шунка по гасконски

Продукти:

• 4 порции шунка (по 150 г)
• 1 1/2 ч.ч. силен телешки бульон
• 2 с.л. масло
• 2-3 с.л. брашно
• 5 малки глави лук
• 2 с.л. оцет
• 4 с.л. вода
• 3-4 зрънца от хвойна
• 8 с.л. вино
• 250 г сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го сипваме заедно със счуканите хвойнови зрънца в смес от оцета и малко вода. Варим, докато водата и оцета се изпарят.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с горещия бульон и варим 3-4 мин. После прибавяме лука, наливаме виното, посоляваме и варим на умерен огън. Прецеждаме готовия сос и го разбъркваме със сметаната.

Нареждаме шунката в тавичка, заливаме със соса и печем 10-15 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало