Кулинарни рецепти » Карловски гювечета

 Карловски гювечета

Продукти: (за 4 гювечета)

• 300 г шунка
• 300 г сирене
• 4-5 печени и белени чушки
• 200 г доматено пюре
• 100 г краве масло
• 100 г мариновани гъби
• 10-12 маслини
• 4 яйца

Начин на приготвяне:

На дъното на всяко гювече поставяме по едно малко парченце масло. Нарязваме сиренето на 4 еднакви филийки и също ги поставяме в гювечетата.

Нарязваме ситно гъбите, шунката и чушките. Разпределяме продуктите по равно в гювечетата. Поливаме с доматеното пюре и слагаме отгоре късчета от останалото масло.

Запичаме в силна фурна, като 5 минути преди да извадим гювечетата, чукваме на всяко по 1 яйце отгоре. Гарнираме със стръкче магданоз и поднасяме гювечетата топли.

Автор: Донка Петкова

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало