Продукти:
• 4 къси, еднакви по дължина краставици
• 12 тънки резена шунка с дължината на краставиците
• 40 г кашкавал
Начин на приготвяне:
Отрязваме основата и върховете на краставиците и ги срязваме по дължина на четвъртинки. Бланшираме ги около 3 минути във вряща вода, след това веднага ги обливаме със студена.
Подсушаваме ги добре и всяко парче краставица загръщаме в резен шунка и поръсваме със ситно настъргания кашкавал.
Застиламе тава с хартия за печене, нареждаме отгоре порциите и ги запичаме в предварително загрята фурна.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...