Продукти: (за 4 порции)
• 2-3 стръка праз
• 600 г шунка
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• 100 г настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на 4 дълги резена. Почистваме праза, измиваме го и го нарязваме на парчета, широки колкото резенчетата шунка. Сваряваме го в подсолена вода и го отцеждаме.
Завиваме във всеки резен шунка по 2-3 парчета праз и ги нареждаме на дъното на намаслен пръстен съд. Приготвяме сос от 1 с.л. масло, млякото и брашното и заливаме ястието с него. Поръсваме с настъргания кашкавал и слагаме тук там парченца от останалото масло.
Захлупваме гювеча и го слагаме в студена фурна. Постепенно загряваме фурната до 200°С и печем около 15 мин.
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...