Кулинарни рецепти » Печено зеле с кренвирши

 Печено зеле с кренвирши
(Франция)

Продукти:

• 1 средно голяма зелка
• 4 кисели ябълки
• 5 глави лук
• 50 г сланина
• 4 кренвирша
• 150 г червено вино
• 4 с.л. захар
• 2 червени чушки
• оцет, чесън, магданоз
• черен пипер, мента
• смляно карамфилче
• портокалова кора
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на тънки ивички почистените зеле и чушки, нарязваме на колелца почистените ябълки и лук, сланината нарязваме на кубчета и ги нареждаме на редове в дълбока тава.

Посоляваме поотделно всеки ред, поръсваме с черен пипер, леко подслаждаме, заливаме с виното и оцета и печем в слаба фурна. Слагаме нарязаните кренвирши 20 минути преди допичането.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Начало