Кулинарни рецепти » Зеленчуци по холандски

 Зеленчуци по холандски


Продукти: (за 5 порции)

• 750 г картофи
• 750 г моркови
• 2 глави лук
• 1 к.ч. месен бульон
• 100 г пушени гърди /или пушена сланина/
• 3 ябълки
• черен пипер, сол.

Начин на приготвяне:

Нарязваме картофите и морковите на малки кубчета.

Нарязваме на ситно сланината и я запържваме на огъня. Прибавяме нарязания на тънки филийки лук и също го позапържваме. Слагаме картофите и морковите и при непрекъснато бъркане задушаваме 10 мин на тих огън.

Наливаме бульона, захлупваме и задушаваме още 20 мин. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета ябълки и задушаваме още 10-15 мин, докато зеленчуците омекнат напълно. Малко преди да отстраним, посоляваме и поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Начало