Продукти:
• 200 г шунка
• 250 г макарони
• 50 г краве масло
• 3 яйца
• 200 мл прясно мляко или сметана
• 4 с. л. настъргано твърдо сирене или кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода до омекване, отцеждаме, изплакваме ги със студена вода и отново отцеждаме.
Нарязваме шунката на кубчета, изпържваме я в половината масло и разбъркваме със сиренето и макароните.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заливаме с млякото и разбитите в него яйца. Печем в умерена фурна около 1/2 час.
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...