Продукти:
• тънки филийки бекон /по-шарена сланинка/
• сушени сини сливи
Начин на приготвяне:
Заливаме сините сливи с вряла вода и ги оставяме добре да набъбнат. После ги нарязваме на по-малки парченца.
Филийките бекон нарязваме на ивички. В началото на всяка ивичка слагаме парченце слива, завиваме на руло и нанизваме на метално шишче. Така постъпваме до запълването на шишчето.
Нареждаме рулцата върху скарата и печем, докато леко поруменеят.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...