Продукти: (за 4 порции)
• 4 големи и тънки филии стар бял хляб
• 75 г разтопено краве масло
• 50 г мариновани лукчета
• 1 филийка шунка
• 250 г мариновани гъби
• 1 с.л. сос “Уорчестър”
• 1 ч.л. доматено пюре
• 2 с.л. сметана
• листа от целина
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изрязваме кръгчета от филиите, накисваме ги за малко в 50 г от разтопеното масло и ги слагаме в тарталетени формички. Покриваме с пергаментова хартия, отгоре на всяка тарталета слагаме в хартията по няколко зърна ориз и печем 2 мин, сваляме пергамента с оризовите зърна и допичаме още 10 мин, докато кръгчетата станат хрупкави и златисти.
Задушаваме в останалото масло нарязаните на ситно лукчета и шунка. Прибавяме наситнените гъби и ги запържваме с непрекъснато бъркане, докато станат златисти. Намаляваме огъня и наливаме доматеното пюре, размито с много малко вода и соса “Уорчестър”. Варим още 1-2 мен.
Подправяме със сол и черен пипер, разбъркваме и разпределяме пълнежа по кошничките, които сме освободили от формите. Украсяваме със сметана и листенца целина.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...