Продукти:
• 300 г шунка
• 2 с.л. брашно
• 4-5 скилидки чесън
• 1 ч.ч. вино
• 1 ч.ч. бульон
• 1-2 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• 2 с.л. сметана
• 2 с.л. оцет
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на тънки филийки, които запържваме в много горещо олио. Изваждаме ги и ги оставяме на топло.
В същата мазнина запържваме брашното и го разреждаме с виното и бульона. Варим 3-4 мин и подправяме с половината от счукания чесън, индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.
Прибавяме шунката и варим десетина минути. Отделно кипваме оцета с останалия счукан чесън и го сипваме при шунката. После отстраняваме от огъня и поръсваме със смес от разтопеното масло и сметаната.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...