Кулинарни рецепти » Зеле с шунка по италиански

 Зеле с шунка по италиански

Продукти: (за 6 порции)

• 2 с.л. зехтин
• 1 глава лук
• 1 кг зеле
• 100 г шунка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В тенджера загряваме 1 с.л. зехтин до умерено висока температура. Прибавяме ситно нарязания лук и пържим, като бъркаме непрекъснато, докато омекне и започне да се оцветява - около 5 минути.

Прибавяме останалия зехтин и ситно нарязаното зеле и пържим, докато зелето поомекне - около 10 минути. Бъркаме от време на време и добавяме по малко вода, в случай че зелето започне да залепва за тенджерата.

Накрая прибавяме нарязаната на тънки ивички шунка. Подправяме със сол и черен пипер и разбъркваме добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало