Продукти: (за 5 порции)
• 400 г дебърцини
• 150 г кашкавал
• 5 червени чушки
• 7-8 листа от праз лук или цели дребни лукчета
Начин на приготвяне:
Нарязваме дебърцините на парчета с дължина 7-8 см., като в краищата всяко парче цепваме на кръст. Разрезът трябва да е около 3 см. Нарязваме чушки на шайби с дебелина 3-4 см. Нарязваме кашкавала на кубчета, които пъхаме в шайбичките чушка, топваме ги в студена вода и ги овалваме в брашно.
Нижем шишовете в следната последователност: парче чушка с кашкавал, лук /листо от праз прегънато на две/, парче дебърцин. Така постъпваме до запълването на шишчетата. Печем на скара не повече от 5 мин.
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...