Продукти: (за 5 порции)
• 350 г тънки пресни колбаси /дебърцини, кренвирши, ловджийска наденица/
• 150 г пушени гърди /сланина/
• 150 г черен дроб
• 150 г арпаджик
• 3 чушки
Начин на приготвяне:
Нарязваме колбасите на парченца с дължина около 4 см, а пушените гърди и черния дроб - на филийки. Чушките нарязваме на шайби със широчина 2 см, а лукчетата само обелваме.
Нанизваме шишовете в следния ред: парче колбас, чушка, черен дроб, пушени гърди, лукче и повтаряме комбинацията до запълването на шиша. Печем на скарата като периодично ги обръщаме.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...