Продукти: (за 5 порции)
• 350 г тънки пресни колбаси /дебърцини, кренвирши, ловджийска наденица/
• 150 г пушени гърди /сланина/
• 150 г черен дроб
• 150 г арпаджик
• 3 чушки
Начин на приготвяне:
Нарязваме колбасите на парченца с дължина около 4 см, а пушените гърди и черния дроб - на филийки. Чушките нарязваме на шайби със широчина 2 см, а лукчетата само обелваме.
Нанизваме шишовете в следния ред: парче колбас, чушка, черен дроб, пушени гърди, лукче и повтаряме комбинацията до запълването на шиша. Печем на скарата като периодично ги обръщаме.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...