Продукти:
• 1 кг овча пастърма
• 2 глави кисело зеле
• 3-4 сушени червени чушки
• малко лют червен пипер
• при нужда около 200 г мас
Начин на приготвяне:
Накисваме пастърмата за около 10-12 часа в студена вода, изваждаме я и нарязваме на парчета.
Заливаме я с чиста вода и варим половин час, след което добавяме ситно нарязаното кисело зеле и сушените чушки. Поръсваме с червения лют пипер.
Ако пастърмата е тлъста, не е необходимо да се слага мазнина, в противен случай прибавяме мас. Варим ястието на умерен огън до готовност.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...