Кулинарни рецепти » Пастърма със зеле

 Пастърма със зеле

Продукти:

• 1 кг овча пастърма
• 2 глави кисело зеле
• 3-4 сушени червени чушки
• малко лют червен пипер
• при нужда около 200 г мас

Начин на приготвяне:

Накисваме пастърмата за около 10-12 часа в студена вода, изваждаме я и нарязваме на парчета.

Заливаме я с чиста вода и варим половин час, след което добавяме ситно нарязаното кисело зеле и сушените чушки. Поръсваме с червения лют пипер.

Ако пастърмата е тлъста, не е необходимо да се слага мазнина, в противен случай прибавяме мас. Варим ястието на умерен огън до готовност.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Начало