Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг пресни печурки
• 100 г пушени гърди
• 1 глава чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Подбираме здрави и почти еднакви по големина гъби, измиваме ги добре и отстраняваме пънчетата им. След това нареждаме гъбите в тава с отворите нагоре.
Накълцваме чесъна на ситно, а пушените гърди нарязваме на малки парченца. Посоляваме отвора на всяка гъба, поръсваме с накълцан чесън и пълним с парченца пушени гърди.
В предварително загрята фурна печем гъбите 5 мин на по-силен огън и 10 мин - на по-слаб. Поднасяме ги топли.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...