Кулинарни рецепти » Специалитет за гости

 Специалитет за гости

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг пресни печурки
• 100 г пушени гърди
• 1 глава чесън
• сол

Начин на приготвяне:

Подбираме здрави и почти еднакви по големина гъби, измиваме ги добре и отстраняваме пънчетата им. След това нареждаме гъбите в тава с отворите нагоре.

Накълцваме чесъна на ситно, а пушените гърди нарязваме на малки парченца. Посоляваме отвора на всяка гъба, поръсваме с накълцан чесън и пълним с парченца пушени гърди.

В предварително загрята фурна печем гъбите 5 мин на по-силен огън и 10 мин - на по-слаб. Поднасяме ги топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало