Кулинарни рецепти » Гювеч с наденица

 Гювеч с наденица

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г наденица
• 2 тиквички
• 2 патладжана
• 4 моркова
• 10 картофа
• 4 домата
• 1 глава чесън
• 3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• магданоз, чубрица
• черен и червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зеленчуците /без доматите/ на кубчета и ги запържваме поотделно в сгорещената мазнина. /Можем да оваляме тиквичките в брашно./

В пръстен гювеч разстиламе последователно патладжаните, тиквичките, морковите, картофите, лука и чесъна. Завършваме със ситно нарязаните домати. Посоляваме и поръсваме с наситнен магданоз.

Захлупваме и печем в умерена фурна. Малко преди ястието да е готово прибавяме нарязаната и позапържена наденица, заливаме с мазнината, останала от пърженето и поръсваме със стрита чубрица, черен и червен пипер. Връщаме гювеча във фурната, за да се допече.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Начало