Кулинарни рецепти » Сарфалади с гъби

 Сарфалади с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 150 г ситно нарязани мариновани гъби
• 4 сарфалада
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 1 филия сух бял хляб /без кората/
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Варим десетина минути в по-голямата част от виното гъбите, магданоза и нарязаните на четвъртинки скилидки чесън. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме.

Цепваме сарфаладите напречно на няколко места и ги запичаме във фурна. След това разстиламе около сарфаладите гъбената смес, поръсваме отгоре с накиснатия хляб, заливаме с останалото вино и отново запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало