Продукти: (за 4 порции)
• 300 г колбаси /или варено месо/
• 1 опаковка картофено пюре
• половин пакетче краве масло
• 2 яйца
За заливката:
• 2 яйца
• 1 пакетче сирене “Крема”
• 3-4 лъжици сметана
• по 1 щипка червен пипер и мащерка
• сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме картофеното пюре, според упътването върху опаковката. Прибавяме 2/3 от маслото и яйцата, които предварително сме разбили.
Слагаме половината от пюрето в обилно намазан с масло огнеупорен съд, отгоре нареждаме на равномерен пласт ситно нарязаните колбаси и покриваме с останалото картофено пюре. Покриваме с фолио и печем на силна фурна около 15 мин.
Смесваме яйцата за заливката със сиренето и сметаната и разбиваме добре с миксер, прибавяме червения пипер и мащерката. Заливаме пюрето и запичаме още малко, докато се позачерви.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...