Продукти:
• зелеви листа (кисели или пресни)
• 1,5 кг картофи
• 200 мл прясно мляко
• 30 г масло
• 50 г галета
• 2 яйца
• 300 г сланина
• 2-3 с.л. олио
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Пригответе пюре от сварените картофи, прясното мляко, яйцата, маслото и сол на вкус.
Попарете зелевите листа в подсолена вода, ако са пресни. Завийте сарми, като във всяко листо слагате по едно парченце сланина и картофено пюре според големината на листата. Увийте стегнато листата и поръсете с олио, галета и черен пипер.
Подредете сармите в намаслена тава и запечете 15 минути в силно сгорещена фурна. Тези сарми можете да приготвите и с листа от маруля, спанак, лапад.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...