Кулинарни рецепти » Зеле с кренвирши

 Зеле с кренвирши

Продукти: (за 4 порции)

• 1 средно голяма зелка
• 400-500 г кренвирши /или наденички/
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. ким
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме кренвиршите, нарязваме ги на парчета и ги запържваме леко в част от мазнината.

Изчистваме горните листа на зелката, нарязваме я на едри парчета, като отстраняваме кочана и твърдите части. Посоляваме, заливаме с малко вряла вода /или бульон/ и задушаваме на тих огън, докато омекне.

В останалата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме. Поръсваме запръжката с ким и червен пипер и я изсипваме върху зелето. Наливаме още малко гореща вода /ако е необходимо/ и варим на още 10-15 мин, докато остане на мазнина.

Изсипваме готовото зеле в широка чиния и върху него нареждаме изпържените кренвирши.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало