Продукти: (за 4 порции)
• 1 средно голяма зелка
• 400-500 г кренвирши /или наденички/
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• 1/2 ч.л. ким
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме кренвиршите, нарязваме ги на парчета и ги запържваме леко в част от мазнината.
Изчистваме горните листа на зелката, нарязваме я на едри парчета, като отстраняваме кочана и твърдите части. Посоляваме, заливаме с малко вряла вода /или бульон/ и задушаваме на тих огън, докато омекне.
В останалата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме брашното и също го позапържваме. Поръсваме запръжката с ким и червен пипер и я изсипваме върху зелето. Наливаме още малко гореща вода /ако е необходимо/ и варим на още 10-15 мин, докато остане на мазнина.
Изсипваме готовото зеле в широка чиния и върху него нареждаме изпържените кренвирши.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...